مایکروسافت مدل DeepSeek را به فضای ابری خود اضافه کرد

مایکروسافت مدل DeepSeek را به فضای ابری خود اضافه کرد

همکار نزدیک مایکروسافت، OpenAI، احتمالاً ادعا می‌کند که DeepSeek حقوق مالکیت معنوی آن را دزدیده و به شرایط خدمات آن آسیب زده است، اما مایکروسافت همچنان خواهان مدل‌های جدید DeepSeek در پلتفرم ابری خود است.

مایکروسافت مدل DeepSeek را به فضای ابری خود اضافه کرد

Microsoft brings a DeepSeek model to its cloud

شرکت مایکروسافت، که شریک نزدیک و همکار OpenAI است، ممکن است ادعا کند که DeepSeek حقوق مالکیت معنوی آن را سرقت کرده و شرایط خدماتش را نقض کرده است. با این حال، مایکروسافت همچنان به مدل‌های جدید و جذاب DeepSeek در پلتفرم ابری خود علاقه‌مند است. امروز مایکروسافت اعلام کرد که مدل استدلالی به نام R1، که DeepSeek آن را توسعه داده، در خدمات Azure AI Foundry در دسترس قرار گرفته است. Azure AI Foundry پلتفرم مایکروسافت است که مجموعه‌ای از خدمات هوش مصنوعی را برای کسب‌وکارها تحت یک پرچم واحد گرد هم می‌آورد.
در یک پست وبلاگی، مایکروسافت بیان کرد که نسخه R1 در Azure AI Foundry پس از "برخوردهای شدید و ارزیابی‌های ایمنی” روانه بازار شده است. این ارزیابی‌ها شامل "ارزیابی‌های خودکار رفتار مدل و بررسی‌های امنیتی گسترده برای کاهش ریسک‌های احتمالی" بوده است. در آینده‌ای نزدیک، مایکروسافت اعلام کرده است که مشتریان قادر خواهند بود نسخه‌های "مقطر شده" R1 را به صورت محلی روی کامپیوترهای Copilot+ اجرا کنند، که نشان‌دهنده سخت‌افزار ویندوزی است که با نیازهای هوش مصنوعی خاصی مطابقت دارد.
مایکروسافت در ادامه این پست گفت: "در حینی که به گسترش کاتالوگ مدل‌ها در Azure AI Foundry ادامه می‌دهیم، از اینکه ببینیم توسعه‌دهندگان و کسب‌وکارها چگونه از R1 برای مقابله با چالش‌های واقعی و ارائه تجارب تحول‌آفرین استفاده می‌کنند، هیجان‌زده هستیم." اضافه شدن R1 به خدمات ابری مایکروسافت موضوع جالبی است، خصوصاً با توجه به اینکه مایکروسافت به طور گزارش‌شده‌ای تحقیقاتی در مورد سوءاستفاده احتمالی DeepSeek از خدمات خود و OpenAI را آغاز کرده است.
بر اساس گفته‌های پژوهشگران امنیتی که برای مایکروسافت کار می‌کنند، DeepSeek ممکن است در پاییز 2024 مقدار زیادی داده را با استفاده از API OpenAI استخراج کرده باشد. مایکروسافت، که بزرگ‌ترین سهام‌دار OpenAI نیز هست، به این شرکت درباره فعالیت‌های مشکوک اطلاع داده است. اما در حال حاضر، R1 به موضوع داغی تبدیل شده و مایکروسافت ممکن است تحت تأثیر جذابیت آن قرار گرفته باشد.
اینکه آیا مایکروسافت تغییراتی در مدل R1 برای بهبود دقت آن و مقابله با سانسور اعمال کرده یا نه، هنوز مشخص نیست. طبق آزمایشی که توسط سازمان تأمین‌پذیری اطلاعات NewsGuard صورت گرفت، R1 در 83 درصد موارد هنگام پاسخ به سوالات مربوط به اخبار، پاسخ‌های نادرست یا غیرپاسخ را ارائه می‌دهد. در آزمایش جداگانه‌ای مشخص شد که R1 در 85 درصد از درخواست‌های مربوط به چین، از پاسخ دادن خودداری می‌کند که احتمالاً نتیجه سانسور دولتی است که مدل‌های هوش مصنوعی در آن کشور با آن مواجه هستند.
برابر آنچه در وبسایت iwl.ir نوشته شده، این تحولات همچنین می‌تواند بر جلب نظر کاربران و توسعه‌دهندگان تأثیرگذار باشد، به ویژه در دنیای سریع‌السیر فناوری و هوش مصنوعی که هر روز شاهد نوآوری‌های جدید و چالش‌های بیشتری هستیم.