گوگل استفاده از جاوا اسکریپت را برای جستجوی خود الزامی کرد

گوگل استفاده از جاوا اسکریپت را برای جستجوی خود الزامی کرد

گوگل اعلام کرده که برای استفاده از جستجوی خود، کاربران باید JavaScript، زبان برنامه‌نویسی محبوب برای تعاملی کردن وب‌سایت‌ها، را فعال کنند.

گوگل شروع به الزام استفاده از JavaScript برای جستجوی گوگل کرد

Google begins requiring JavaScript for Google Search

گوگل اعلام کرده است که از این پس، کاربران باید JavaScript، زبان برنامه‌نویسی پرکاربرد برای ایجاد تعامل در صفحات وب، را فعال کنند تا بتوانند از موتور جستجوی گوگل استفاده کنند. طبق بیانیه‌ای که یکی از نمایندگان این شرکت به TechCrunch ارسال کرده، این تصمیم با هدف "بهتر محافظت کردن" از خدمات جستجوی گوگل در برابر فعالیت‌های مخرب همچون بات‌ها و اسپم اتخاذ شده است. به گفته او، در غیاب JavaScript، بسیاری از ویژگی‌های جستجوی گوگل به درستی عمل نخواهند کرد و کیفیت نتایج جستجو کاهش می‌یابد.
فعال کردن JavaScript به گوگل این امکان را می‌دهد که خدمات و کاربران خود را در برابر بات‌ها و شکل‌های مختلفی از سوءاستفاده و اسپم بهتر محافظت کند و اطلاعات مرتبط و به‌روزتری را ارائه دهد. بسیاری از وب‌سایت‌های اصلی به این زبان برنامه‌نویسی وابسته هستند. بر اساس یک نظرسنجی که در سال 2020 توسط GitHub انجام شد، حدود 95% از وب‌سایت‌ها به نوعی از JavaScript استفاده می‌کنند. اما کاربران در شبکه‌های اجتماعی اشاره کردند که الزام به فعال‌سازی JavaScript ممکن است برای افرادی که به ابزارهای دسترسی‌پذیری وابسته هستند، مشکلاتی ایجاد کند، چرا که این ابزارها ممکن است با پیاده‌سازی‌های مختلف JavaScript دچار چالش شوند.
علاوه بر این، JavaScript به حفره‌های امنیتی نیز حساس است. طبق گزارش سالانه امنیتی سال 2024 شرکت تکنولوژی Datadog، تقریباً 70% از خدمات JavaScript در برابر یک یا چند آسیب‌پذیری "بحرانی" یا "با شدت بالا" که توسط یک کتابخانه نرم‌افزاری شخص ثالث معرفی شده، آسیب‌پذیر هستند. سخنگوی گوگل به TechCrunch گفت که به طور میانگین، "کمتر از 0.1%" از جستجوها در گوگل توسط کاربرانی انجام می‌شود که JavaScript را غیرفعال کرده‌اند. با توجه به اینکه گوگل روزانه حدود 8.5 میلیارد جستجو پردازش می‌کند، می‌توان فرض کرد که میلیون‌ها کاربر که جستجوهای خود را از طریق گوگل انجام می‌دهند، از JavaScript استفاده نمی‌کنند.
یکی دیگر از دلایل گوگل ممکن است جلوگیری از ابزارهای شخص ثالثی باشد که بینش‌هایی درباره روندها و ترافیک گوگل جستجو ارائه می‌دهند. به گفته یک پست در Search Engine Roundtable، چندین ابزار "رتبه‌سنجی" که عملکرد وب‌سایت‌ها در موتورهای جستجو را نشان می‌دهند، در زمانی که الزام فعال‌سازی JavaScript به عرصه آمد، با مشکلاتی در جستجوی گوگل مواجه شدند. سخنگوی گوگل هیچ اظهار نظری درباره گزارش‌های سایت Search Engine Roundtable نکرد. برای درک بهتر تغییرات اخیر در موتور جستجوی گوگل و اثرات آن بر کاربران، می‌توانید به سایت iwl.ir مراجعه کنید.