چرا ریید هافمن درباره آینده هوش مصنوعی خوشبین است؟
Why Reid Hoffman feels optimistic about our AI future
در کتاب جدید ریید هافمن با عنوان "سپر آژانسی: چه چیزی میتواند در آینده هوش مصنوعی ما درست باشد؟"، همبنیانگذار لینکدین استدلال میکند که هوش مصنوعی میتواند توانمندیهای انسان را افزایش دهد و به ما دانش بیشتر، شغلهای بهتر و زندگیهای بهبود یافته بدهد، نه اینکه آنها را کاهش دهد. این به معنای نادیده گرفتن نقاط منفی پتانسیل این فناوری نیست. در واقع، هافمن (که کتاب را با گرگ بیاتو نوشته است) چشمانداز خود را درباره هوش مصنوعی و فناوری بهطور کلی به عنوان نگاهی متمرکز بر "ریسکپذیری هوشمند" توصیف میکند، نه خوشبینی کور. او اظهار داشت: "بهطور کلی، همه بیش از حد بر آنچه ممکن است اشتباه باشد، تمرکز میکنند و بر آنچه ممکن است درست باشد، توجه کافی ندارند." علاوه بر این، او حمایت خود را از "تنظیمات هوشمند" ابراز کرده و همچنین تاکید دارد که فرآیند "استقرار تدریجی" که ابزارهای هوش مصنوعی را در دسترس همه قرار میدهد و سپس به بازخورد آنها پاسخ میدهد، برای اطمینان از نتایج مثبت بسیار مهمتر است.
هافمن بهعنوان مثال اشاره کرد: "قسمت بزرگی از دلیلی که ماشینها امروز سریعتر از زمان ابتدایی خود حرکت میکنند، این است که ما چندین نوآوری مختلف را در زمینه ترمزها، کیسههای هوا، ضربهگیرها و کمربندهای ایمنی کشف کردیم. نوآوری فقط ناامن نیست؛ در واقع به ایمنی منجر میشود." در مکالمه ما درباره کتابش، همچنین درباره مزایایی که هافمن (که همچنین عضو سابق هیئتمدیره OpenAI، عضو کنونی هیئتمدیره مایکروسافت و شریک در Greylock است) از هوش مصنوعی مشاهده میکند، تأثیرات بالقوه آن بر آب و هوا، و تفاوت بین آدمهای ناامید و خوشبین در زمینه هوش مصنوعی صحبت کردیم.
این گفتگو برای طول و وضوح ویرایش شده است. هافمن قبلاً کتاب دیگری درباره هوش مصنوعی به نام "ایمپراطوری" نوشته بود. در "سپر آژانسی"، او میخواست بگوید که پیش از آن نگفته است. به گفته او، "ایمپراطوری" عمدتاً تلاش بر این داشت که نشان دهد هوش مصنوعی میتواند افزایش نسبتا آسان توانمندیها باشد، در حالی که "سپر آژانسی" بیشتر درباره این است که چگونه توانمندی انسانی ما نه تنها به وسیله قدرتهای فوقالعاده که البته بخشی از آن است، بلکه به وسیله تحول صنایع و جوامع ما بهبود مییابد. به عبارت دیگر، وقتی بسیاری از ما از این فناوریهای جدید قدرتهای فوقالعاده دریافت میکنیم، همگی سود میبریم.
وی همچنین توضیح میدهد که در کتاب خود به دستهبندیهای مختلفی از نگرشها در مورد هوش مصنوعی پرداخته است: "گلومرها، دوومرها، زومرها و بلومرها"، و خود را در دسته بلومر قرار میدهد. او بلومرها را بهعنوان افرادی با خوشبینی نسبت به فناوریها تعریف میکند و بر اهمیت گفتگو برای هدایت این تکنولوژیها تأکید میکند.
در نهایت، هافمن بر این نکته تأکید دارد که اگرچه چالشها و نگرانیهای بسیاری در مورد هوش مصنوعی وجود دارد، ولی فرصتها و مزایای آن نیز بهویژه در زمینه تقویت توانمندی انسانی نباید نادیده گرفته شوند. در همین راستا، وبسایت ما، iwl.ir، به عنوان محلی برای تبادل نظر در مورد تأثیرات هوش مصنوعی و فناوریهای نوین، میتواند به توسعه دیدگاههای سازنده کمک کند.
- AI
- Reid Hoffman
- superagency
- TC