دیپ‌سیک باعث افزایش بی‌پایه و هیجانی برخی از سهام چینی شد.

دیپ‌سیک باعث افزایش بی‌پایه و هیجانی برخی از سهام چینی شد.

شرکت چینی DeepSeek به دلیل ایجاد افت قابل توجه در سهام فناوری آمریکا، از جمله کاهش ۲۰ درصدی نودیا، سرعنوان‌های خبری جهانی شد.

دیپ‌سیک موجب اوج‌گیری غیرمنطقی و بی‌اساس برخی سهام چینی شد

DeepSeek triggered a wild, baseless rally for some Chinese stocks

شرکت چینی DeepSeek در روز دوشنبه با کمک به شروع یک سقوط بزرگ در بازار سهام فناوری ایالات متحده خبرساز شد. سهام شرکت NVIDIA نزدیک به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد. در چین، هیاهو پیرامون DeepSeek باعث شد که ارزش سهام برخی از شرکت‌های عمومی که به‌طور فرضی با این شرکت ارتباط دارند، به شدت افزایش یابد. اما مشکل اینجاست که شواهدی مبنی بر این که این شرکت‌ها هرگز در DeepSeek سرمایه‌گذاری کرده یا با آن همکاری داشته باشند، وجود ندارد.
سرمایه‌گذاران rumored DeepSeek مانند Huajin Capital و Zhejiang Orient در روز دوشنبه به ترتیب ۱۰ درصد افزایش داشته‌اند، در حالی که یک شرکت تحقیقاتی به نام Sublime China Information ادعا کرده که به خاطر همکاری با DeepSeek در مدل‌های هوش مصنوعی‌اش، ۲۰ درصد رشد کرده است. ذکر این نکته ضروری است که افزایش روزانه مجاز در بورس‌های چینی حداکثر ۲۰ درصد است. با این حال، Sublime China Information در بیانیه‌ای همکاری‌اش با DeepSeek را رد کرد و Huajin Capital به یک رسانه خبری تجاری چینی گفت که هرگز سرمایه‌گذاری در DeepSeek را فاش نکرده است.
شرکت سرمایه‌گذاری Zhejiang Orient نیز به درخواست نظر از TechCrunch پاسخی نداده، اما شواهد عمومی وجود ندارد که نشان دهد آنان سرمایه‌گذار DeepSeek هستند. شایعات ظاهراً از لیست‌های غیرمعتبر چینی نشأت گرفته‌اند که به‌طور ویروسی در مورد شرکت‌های مختلف عمومی که به‌طور فرضی به DeepSeek مرتبط هستند، منتشر شده‌اند. DeepSeek، یک شرکت خصوصی، هرگز به‌طور عمومی سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر خود را اعلام نکرده، و سوابق شرکتی چینی نیز هیچ اشاره‌ای به شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر در جدول سرمایه‌گذاری‌های DeepSeek ندارد. به جای آن، بنیان‌گذار این شرکت، پلنگ ونفنگ، به عنوان مالک واقعی هر سه موجودیتی که DeepSeek را تشکیل می‌دهند، ذکر شده است.
DeepSeek با تأمین مالی شرکت کمی High-Flyer که ونفنگ مدیرعامل آن است، تأمین مالی می‌شود و او سال گذشته به یک رسانه چینی گفت که هیچ برنامه‌ای برای جذب سرمایه ندارد. در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۲۳ با همان رسانه، ونفنگ اظهار داشت که با منابع تامین مالی مختلف صحبت کرده، اما سرمایه‌گذاران خطرپذیر به سرمایه‌گذاری در یک شرکت متمرکز بر تحقیق تمایل چندانی نداشتند و بیشتر به تجاری‌سازی توجه نشان می‌دادند. DeepSeek همچنین به درخواست نظر TechCrunch پاسخی نداده است.
برای دریافت آخرین اخبار و اطلاعات درباره این قبیل موضوعات می‌توانید به وب‌سایت ما به نشانی 'iwl.ir' مراجعه کنید.