شراکت هوش مصنوعی به‌منظور علایق عمومی با پشتیبانی گوگل و ۴۰۰ میلیون دلار برای ساخت اکوسیستم باز آغاز شد

شراکت هوش مصنوعی به‌منظور علایق عمومی با پشتیبانی گوگل و ۴۰۰ میلیون دلار برای ساخت اکوسیستم باز آغاز شد

اتخاذ رویکردی نوین در شراکت‌های هوش مصنوعی. "هوش مصنوعی با منافع عمومی" در همایش اقدام هوش مصنوعی فرانسه معرفی شد. با ۴۰۰ میلیون دلار تعهد اولیه، هدف جمع‌آوری ۲.۵ میلیارد دلار دیگر در پنج سال آینده را دارد.

شراکت هوش مصنوعی با حمایت گوگل برای ساخت اکوسیستم باز با بودجه ۴۰۰ میلیون دلار آغاز شد

Google-backed public interest AI partnership launches with $400M for open ecosystem building

یک شراکت جدید در حوزه هوش مصنوعی شکل می‌گیرد. روز دوشنبه در نشست اقدام هوش مصنوعی فرانسه، اعلام شد که "هوش مصنوعی عمومی" به عنوان یک ابتکار عمل برای ترویج و هدایت توسعه هوش مصنوعی در مسیرهای مفید اجتماعی تأسیس شده است. این پروژه با تعهدات اولیه‌ای به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار از حامیان خود آغاز می‌شود و برنامه‌ریزی شده تا در طول پنج سال آینده ۲.۵ میلیارد دلار دیگر جلب کند. این ارقام شاید در مقایسه با سرمایه‌گذاری‌های کلان در حوزه هوش مصنوعی، رقم‌های چندان بزرگی به نظر نرسند، مخصوصا با توجه به بسته حمایت خصوصی به ارزش حدود ۱۱۲ میلیارد دلار که به تازگی رئیس‌جمهور فرانسه آن را اعلام کرده‌ است، در حالی که سرمایه‌گذاری‌های ایالات متحده به ۵۰۰ میلیارد دلار می‌رسد تا این فناوری را تسریع بخشد.
با این حال، این شراکت بر روی محاسبات متمرکز نیست و حامیان آن معتقدند که این مبالغ نسبتاً اندک هنوز هم می‌توانند در زمینه‌های کلیدی‌ای که هوش مصنوعی می‌تواند تفاوت چشمگیری در پیشبرد منافع عمومی ایجاد کند، تأثیرگذار باشند. برای مثال، در حوزه بهداشت و درمان و حمایت از اهداف اقلیمی.
جزئیات اولیه این ابتکار در سطح کلان است. این طرح بر روی "محیط توانمندساز برای هوش مصنوعی عمومی" تمرکز دارد و شامل چندین هدف اعلام شده می‌شود؛ از جمله گسترش دسترسی به داده‌های عمومی و خصوصی با کیفیت بالا برای آموزش هوش مصنوعی و همچنین حمایت از زیرساخت‌ها و ابزارهای متن‌باز برای تقویت شفافیت و امنیت هوش مصنوعی.
مارتین تیسن، بنیان‌گذار این پروژه، هدف را ایجاد یک وسیله مالی توصیف کرد که به تأمین مالی عمومی برای تلاش‌های حیاتی کمک کند، مانند استفاده از هوش مصنوعی در مبارزه با سرطان یا یافتن درمان‌هایی برای COVID طولانی. او گفت: "فکر می‌کنم در حال حاضر با یک گلوگاه داده‌ای در هوش مصنوعی مواجه هستیم، زیرا به‌طور مؤثری با داده‌های موجود در وب به بن‌بست رسیده‌ایم... آنچه که لازم داریم واقعاً نوآوری‌هایی است که داده‌ها را قابل دسترسی و در دسترس قرار دهد."
او در مورد نرمال‌سازی داده‌ها گفت هدف حمایت از ساخت اکوسیستم با هدایت سرمایه‌گذاری برای اطمینان از این است که ابزارهای متن‌باز به اندازه ابزارهای مخصوص قابل استفاده باشند. در حوزه مسئولیت‌پذیری هوش مصنوعی، این مشارکت امیدوار است که ضمن "یکپارچه‌سازی این حوزه"، به سمت ایجاد استانداردهایی برای بررسی سیستم‌های هوش مصنوعی با همکاری جوامع مختلف پیش برود.
همچنین او افزود: "به دلایل قابل درک، تمرکز زیادی بر روی سرمایه‌گذاری‌های کلان هوش مصنوعی وجود دارد. اما تمرکز ما اینجاست که بر منافع عمومی متمرکز شویم. ما بر روی مدل‌های کوچکتر کار می‌کنیم و برای هوش عمومی بهینه‌سازی نمی‌کنیم." او در ادامه به داده‌های منحصر به فرد در مورد بیماری پارکینسون اشاره کرد و گفت: "برای مثال، استانداردسازی فوق‌العاده‌ای که توسط بنیاد مایکل جی. فاکس برای داده‌ها ارائه شده، دقیقاً همان نوع مشخصی است که ما به دنبال آن هستیم تا در زندگی مردم تفاوت ایجاد کنیم."
این مشارکت نویدبخش آشتی بهره‌وری در حوزه هوش مصنوعی است که می‌تواند به تحول در این صنعت با تمرکز بر منافع عمومی کمک کند. برای اطلاعات بیشتر و جزئیات دقیق‌تر می‌توانید به وب‌سایت ما به نشانی iwl.ir مراجعه کنید.

تعاون اروپا و جنوب جهانی

Europe and the global south chip in

این ابتکار به حمایت ترکیبی از نهادهای عمومی و خصوصی نیاز دارد. دولت‌های فرانس، آلمان، شیلی، کنیا، مراکش و نیجریه از جمله نه کشوری هستند که به عنوان شرکای شروع این طرح معرفی شده‌اند. نکته قابل توجه این است که ایالات متحده و هیچ یک از دولت‌های آسیایی در این ابتکار شرکت ندارند، بنابراین تلاش‌های هوش مصنوعی کنونی بیشتر توسط سیاستمداران در اروپا و جنوب جهانی هدایت می‌شود. سایر کشورهایی که در این طرح ذکر شده‌اند، شامل فنلاند، اسلوونی و سوئیس هستند.
به علاوه، غول‌های فناوری آمریکایی مانند گوگل و Salesforce نیز به عنوان "شرکای اصلی" در این طرح معرفی شده‌اند. در طرف بخش خصوصی، تیسنه (مدیر عامل این ابتکار) اشاره کرده که این همکاری مایل است با آزمایشگاه‌های تحقیقاتی صنعتی که در زمینه‌های پیشرفته‌ای مانند علوم زندگی کار می‌کنند، همکاری کند. همچنین با شرکت‌های فناوری که در مقایسه با جریان اصلی تمایز خاصی دارند و با سایر شرکت‌های بزرگ که مشتریان و مصرف‌کنندگان محصولات متن‌باز هستند و همچنین با استارتاپ‌هایی که در زمینه‌ باز بودن کار می‌کنند، همکاری خواهد کرد.
شرکای اصلی دیگر "هوش مصنوعی کنونی" که در ابتدای کار معرفی شده‌اند، دولت فرانسه است که این هفته در زمینه حکمرانی هوش مصنوعی به عنوان میزبان اجلاس عمل هوش مصنوعی در پاریس در کانون توجه قرار دارد. علاوه بر این، چند حامی خیریه نیز از جمله بنیاد فورد و بنیاد جان دی. و کاترین تی. مک‌آرتور در این طرح نقش دارند. تیسنه، بنیان‌گذار هوش مصنوعی کنونی، در عین حال مدیرعامل AI Collaborative نیز هست.
تجزیه و تحلیل خلاءهایی که حامیان هوش مصنوعی کنونی در تلاش برای پر کردن آن هستند، او بیان کرد که خلاءهایی برای ایجاد یک سازوکار تأمین مالی عمومی-خصوصی وجود دارد که می‌تواند به توسعه هوش مصنوعی متناسب با منافع عمومی کمک کند. به بیان او، “مشکلی در کمبود پروژه‌های عمومی مربوط به هوش مصنوعی وجود ندارد، بلکه در واقع به شدت عدم تمرکز در این حوزه و نحوه همکاری برای توسعه مقیاس بزرگ وجود دارد.” او همچنین اشاره کرد که این ابتکار هدفش تأمین “تامین مالی عمومی و خصوصی به مقیاس پروژه‌های حیاتی مرتبط با منافع عمومی هوش مصنوعی” است.
تیسنه افزود که برخی از این پروژه‌ها قبلاً وجود دارند و بنابراین سوال این است که چگونه می‌توانیم آنها را کنار هم آورده و بر روی تلاش‌ها تمرکز کنیم تا بتوانیم به رشد پروژه‌هایی مانند AlphaFold کمک کنیم؛ که اشاره به سیستم پیشگام هوش مصنوعی گوگل دیپ‌مایند برای پیش‌بینی دقیق ساختار پروتئین‌ها در بدن انسان دارد.
او همچنین تأکید کرد که بخش خصوصی به درستی بر منافع خصوصی تمرکز دارد و با مقیاس بزرگی فعالیت می‌کند. او به ما گفت: “ما در تلاش بودیم بفهمیم که واقعاً چه اقدامی می‌توانیم انجام دهیم تا تفاوتی واقعی ایجاد کنیم.” تیسنه اشاره کرد که AlphaFold بر اساس یک مجموعه داده عمومی توسعه یافته است، از جمله، اما نه محدود به بانک داده پروتئین. بنابراین یکی از بزرگترین تمرکزهای ما بر روی داده‌ها در این زمینه خواهد بود.

حمایت از اکوسیستم هوش مصنوعی به نفع عموم

Public interest AI ecosystem support

حمایت از اکوسیستم هوش مصنوعی با منافع عمومی
تلاش‌ها برای گسترش دسترسی به داده‌های بهداشتی می‌تواند بر توسعه فناوری‌های حفظ حریم خصوصی متمرکز شود تا امکان اشتراک‌گذاری بیشتر داده‌ها توسط بیماران برای تحقیق در زمینه هوش مصنوعی فراهم شود. این نکته‌ای است که آقای تیسن به آن اشاره کرده است. او با بیان این که "شراکت دیگری وجود ندارد که واقعاً برای اتحاد تمام حوزه‌ها و جمع‌آوری تأمین مالی عمومی به طور وسیع طراحی شده باشد"، به نیاز به یک همکاری یکپارچه اشاره کرد.
وی همچنین تصریح کرد که کارهای هوش مصنوعی کنونی در سه حوزه متمرکز خواهد شد. نخست، این نهاد به تأمین مالی بخش با کمک‌های مالی مستقیم خواهد پرداخت. همچنین هدف دارد تا نقشی مانند شتاب‌دهنده را ایفا کند تا به عنوان مثال از تحقیقات برای پرورش نوآوری‌های هوش مصنوعی حمایت کند. سوم اینکه، این سازمان بر روی "منظم کردن تأمین مالی" کار خواهد کرد تا funderها بتوانند بر اساس اهداف و هدف‌های مشترک به کار مشترک بپردازند.
هدف حامیان این طرح گرد هم آوردن تلاش‌های متنوع حمایت از هوش مصنوعی با منافع عمومی و تقویت تأثیر این اقدامات است. این partnership نزدیک به نیمی از منابع مالی اهدا شده را به صورت جایزه‌های پژوهشی تخصیص خواهد داد. نیمه دیگر به تأمین مالی هماهنگ با محوریت "شفافیت، داده و پاسخگویی" اختصاص داده خواهد شد؛ تیسن در این زمینه تاکید کرد که این شامل تحقق "اهداف و هدف‌های خاص" برای هر برنامه (که هنوز تعریف نشده‌اند) خواهد بود.
او افزود: "این کار یک اقدام سیاست‌گذاری و مقرراتی نیست؛ بلکه واقعاً یک تلاش برای ساخت و توسعه است." ائتلاف هوش مصنوعی کنونی لیستی وسیع از "حامیان" و "پشتیبانان" این ابتکار را شامل می‌شود؛ از جمله شخصیات‌های برجسته صنعتی مانند آرتر منچ، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل شرکت میستریال، و سرمایه‌گذاران سیار برنت هابرم و رید هافمن.
در این نامه آمده است: "برای دستیابی به بهترین نتایج در زمینه هوش مصنوعی، جامعه باید در کنترل باشد." در ادامه اشاره شده که "این بدان معناست که باید اطمینان حاصل شود که مجموعه‌های داده با ارزش بالا به شیوه‌های حفظ حریم خصوصی و امن در دسترس باشند، توسعه مدل‌های هوش مصنوعی کوچک و باز که به نیازهای مردم پاسخ می‌دهند و همچنین از نظر زیست‌محیطی پایدارتر هستند، تشویق شوند و هوش مصنوعی منبع باز به منظور بهبود شفافیت، ایمنی و دسترسی برای همه گسترش یابد." آنها همچنین بیان کردند: "آینده هوش مصنوعی باید متعلق به همه ما باشد."
همچنین انتظار می‌رود که هوش مصنوعی کنونی در ماه‌های آینده حامیان و پشتیبانان جدیدی را معرفی کند و تیسن اعلام کرده است که تمایل دارند با بنیاد گیتس، به دلیل تمرکز آن بر رشته‌های کلیدی مانند بهداشت و درمان، همکاری کنند. اگر به انتخاب نام "هوش مصنوعی کنونی" کنجکاو هستید، او گفت که هدف آن‌ها تمرکز بر چیزهایی در حال حاضر است - یعنی هوش مصنوعی نسل کنونی، نه مباحث علمی‌تخیلی که ممکن است در آینده بیاید - و همچنین خواهان تأکید بر تنوع در این حوزه هستند، مشابه جریان‌های آب در یک رودخانه و زندگی‌ای که می‌تواند در آن جریان داشته باشد.
وی بر اهمیت بیشتری در تنوع در حوزه هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: "ما زمان زیادی را در هوش مصنوعی درباره آینده‌ای بسیار دور نگران بوده‌ایم و اینکه چه اتفاقی ممکن است بیفتد... بنابراین این واقعاً تلاشی است برای تمرکز بر فرصت‌ها و خطرات حاضر." این موضوع نشان‌دهنده چالش‌های دنیای امروز در زمینه هوش مصنوعی و لزوم توجه به مصرف اخلاقی و کارآمد از تکنولوژی‌های نوین است.

پیشنهاد ویژه برای دریافت جدید ترین تحولات هوش مصنوعی

اولین نفری باشید که درباره جدید ترین های هوش مصنوعی، می خوانید!
همین امروز در سایت IWL.IR عضو شوید و از جدیدترین های روز دنیای فن آوری هوش مصنوعی بهره‌مند شوید.