تیک‌تاک در ایالات متحده به حالت خاموشی در می‌آید

تیک‌تاک در ایالات متحده به حالت خاموشی در می‌آید

تیک‌تاک در شب شنبه به دلیل قانون فدرال مسدود شد، اما روز یکشنبه خدمات را دوباره راه‌اندازی کرد.

تیک‌تاک در آمریکا خاموش می‌شود

TikTok goes dark in the US

تیک‌تاک در آمریکا خاموش می‌شود - TikTok goes dark in the US

شب گذشته، TikTok به دلیل قانونی فدرال که استفاده از این اپلیکیشن محبوب ویدئویی را برای میلیون‌ها آمریکایی ممنوع می‌کند، به مدت کوتاهی در ایالات متحده غیرفعال شد. اما شرکت ساعت دوازده ظهر روز یکشنبه شروع به احیای خدمات خود کرد. کاربران TikTok در حدود ساعت ۱۰:۳۰ شب به وقت شرقی پیام مربوط به ممنوعیت را دریافت کردند و این اپلیکیشن نیز از فروشگاه‌های اپل و گوگل پلی ناپدید شد. صبح یکشنبه، برخی کاربران در ایالات متحده همچنان می‌توانستند از طریق وب به TikTok دسترسی پیدا کنند.
پیام شرکت اعلام می‌کرد: "متاسفیم، TikTok در حال حاضر در دسترس نیست." این پیام به تصویب قانونی در ایالات متحده اشاره داشت که به معنای عدم دسترسی به این اپلیکیشن است. نویسندگان این پیام همچنین پیشنهاد کرده بودند که این غیبت ممکن است موقتی باشد. TikTok به رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ اعتبار داد که نشان داده است "او آماده است با ما همکاری کند تا پس از روی کار آمدن، TikTok دوباره فعال شود"، و از کاربران خواسته شد تا "منتظر بمانند!"
این شرکت قبلاً در هفته گذشته هشدار داده بود که غیبت اپلیکیشن نزدیک است و گفته بود که اگر دولت جو بایدن "بیانیه‌ی مشخص" درباره عدم اجرای ممنوعیت صادر نکند، اپلیکیشن "خاموش" خواهد شد. اکثریت دو حزبی در کنگره در آوریل گذشته قانونی را تصویب کردند که به مالک TikTok، ByteDance، دستور می‌دهد یا این اپلیکیشن را بفروشد یا آن را در ایالات متحده ممنوع کند؛ این اقدام به دلیل نگرانی‌ها در مورد نظارت و پروپاگاندای چینی صورت گرفت و بایدن به سرعت آن را امضا کرد.
در حالی که تلاش‌ها برای وادار کردن ByteDance به فروش از دوران ریاست جمهوری ترامپ آغاز شده بود، او اخیراً رویکرد متفاوتی اتخاذ کرده است. ترامپ از دیوان عالی خواسته است که ممنوعیت را به تعویق بیندازد و گفت که "بسیار محتمل" است که به این شرکت یک مهلت ۹۰ روزه بدهد. دیوان عالی روز جمعه قانونی را که ممنوعیت را تایید می‌کرد، صادر کرد و دولت بایدن به نظر می‌رسید که مقدر است تکلیف این اپلیکیشن را به رئیس‌جمهور بعدی واگذار کند.
سخنگوی کاخ سفید، کارین ژان-پی‌یر، اشاره کرد که با اجرایی شدن قانون درست قبل از مراسم تحلیف ترامپ، "اقدامات برای اجرای این قانون مستلزم همان دولت آینده خواهد بود." معاون دادستان کل، لیزا موناگو نیز بیان کرد که "مرحله بعدی این تلاش — پیاده‌سازی و اطمینان از انطباق با قانون پس از اجرایی شدن آن در ۱۹ ژانویه — یک فرایند زمان‌بر خواهد بود."
با این حال، TikTok به این نتیجه‌گیری اشاره کرد که این اطمینان برای "تأمین‌کنندگان خدمات حیاتی" برای ادامه لیست یا میزبانی این اپلیکیشن در ایالات متحده کافی نیست، مگر اینکه دولت بایدن "بیانیه مشخص" صادر کند. ژان-پی‌یر واکنش TikTok را "یک ترفند" خواند و ادعا کرد هیچ دلیلی برای اقدام TikTok یا سایر شرکت‌ها در روزهای آینده قبل از روی کار آمدن ترامپ وجود ندارد.
در خصوص آینده بلندمدت اپلیکیشن، ترامپ اعلام کرده که قصد دارد "به دنبال یک راه‌حل مذاکره‌ای" باشد که احتمالاً شامل فروش یا سایر امتیازات از ByteDance خواهد بود؛ هرچند این شرکت بارها اعلام کرده که تمایل به فروش ندارد اما نسبت به چشم‌اندازهای خود در دوران ترامپ خوش‌بین است. او صبح روز یکشنبه در توییتی گفت که روز دوشنبه دستور اجرایی صادر خواهد کرد که ممنوعیت را به تأخیر می‌اندازد و همچنین به یک "شراکت مشترک بین مالکان کنونی و/یا مالکان جدید که در آن ایالات متحده ۵۰ درصد مالکیت دارد" ابراز علاقه کرد.
در این بین، اپلیکیشن‌های جایگزین چینی مانند RedNote و Lemon8 موفقیت بیشتری کسب کرده‌اند در حالی که کاربران TikTok به دنبال گزینه‌های جدید هستند. با این حال، Lemon8 — که آن هم زیرمجموعه‌ای از ByteDance است — در میان سایر اپلیکیشن‌هایی است که اکنون مسدود شده‌اند. می‌توانید برای پیگیری اخبار و اطلاعات بیشتر به وب‌سایت ما به آدرس iwl.ir مراجعه کنید.