SoftBank به زودی ممکن است شرکت چیپ آمپره به رهبری رنه جیمز را به قیمت حدود ۶.۵ میلیارد دلار خریداری کند.

SoftBank به زودی ممکن است شرکت چیپ آمپره به رهبری رنه جیمز را به قیمت حدود ۶.۵ میلیارد دلار خریداری کند.

شرکت آمپر، تأسیس شده توسط رنه جیمز، مدیر سابق اینتل، به احتمال زیاد در حال فروش به سافت‌بانک است؛ ادامه داستان مالکیت آینده این شرکت.

سافت‌بانک ممکن است به زودی شرکت چیپ‌سازی آمپِر به رهبری رنه جیمز را به قیمت حدود ۶.۵ میلیارد دلار خریداری کند.

SoftBank could soon buy Renee James’ Ampere chip company for about $6.5B

شرکت امپر، که توسط رنه جیمز، مدیر سابق اینتل تأسیس شده است، به ظاهره بر سر فروش خود به سافت‌بانک قرار دارد که این موضوع جدیدترین ماجرا در مورد مالکیت آینده این شرکت است. بر اساس گزارش بلومبرگ، این معامله می‌تواند ارزش امپر را به حدود 6.5 میلیارد دلار برساند که کاهشی از ارزش 8 میلیارد دلاری آن در سال 2021 است، زمانی که سافت‌بانک در حال مذاکره برای خرید یک سهم اقلیت از این شرکت بود. امپر طراحی چیپ‌های ARM برای مراکز داده را انجام می‌دهد که برای سافت‌بانک که مالک اصلی طراح چیپ ARM Holdings است، مناسب به نظر می‌رسد.
امپر به عنوان یک شرکت خصوصی تأسیس شده و به همین دلیل مشخص نیست که جیمز، که از زمان تأسیس آن مدیرعامل بوده، چه مقدار از سهام این شرکت را هنوز در اختیار دارد. جیمز در سال 2017 پس از 28 سال فعالیت در اینتل و زمانی که از سمت مدیرعاملی این شرکت کنار گذاشته شد، امپر را تأسیس کرد. او در آن زمان به عنوان یک معامله‌گر در شرکت سرمایه‌گذاری Carlyle فعالیت می‌کرد و عضو هیئت مدیره اوراکل بود. جیمز متوجه شده بود که تولیدکننده چیپ مکام (Macom) قصد فروش بخشی از کسب و کار خود را دارد و به Carlyle و اوراکل پیشنهادی برای خرید آن ارائه داد. هر دو با تأمین مالی این خرید به او کمک کردند.
زمانی که او امپر را تأسیس کرد، یکی از دو زنی شد که یک شرکت نیمه هادی را رهبری می‌کنند، زن دیگر لیسا سو، مدیرعامل AMD است. ایده جیمز این بود که چیپ‌های طراحی شده با ARM از نوع کم‌مصرف برای مراکز داده تولید کند، که در آن زمان یک مفهوم تازه و نوآورانه به حساب می‌آمد. اوراکل به یکی از مشتریان بزرگ این شرکت تبدیل شد و دیگر ارائه‌دهندگان بزرگ خدمات ابری مانند مایکروسافت نیز به جمع مشتریان امپر پیوستند.
اما در ماه اکتبر، اوراکل در گزارش سالانه خود فاش کرد که نه تنها 29 درصد از امپر را در مالکیت دارد، بلکه گزینه‌ها و یادداشت‌های قابل تبدیل دیگری نیز در اختیار دارد که می‌تواند به او این امکان را بدهد که سهم کنترلی از این شرکت را به دست آورد. این توافقات به صورت مستقیم با امپر و دیگر سرمایه‌گذاران ناشناس امپر منعقد شده است. اوراکل در گزارشی اعلام کرد: "اگر یکی از این گزینه‌ها توسط ما یا هم‌سرمایه‌گذاران ما مورد استفاده قرار گیرد، ما کنترل امپر را به دست خواهیم آورد و نتایج آن را با نتایج عملیاتی خود یکی خواهیم کرد."
در همان ارزیابی، اوراکل بیان کرد که جیمز در پایان دوره‌اش در اواسط نوامبر از هیئت مدیره جدا خواهد شد. او از سال 2015 عضو هیئت مدیره اوراکل بوده است. در حال حاضر که به نظر می‌رسد امپر در جستجوی خریدار است، مذاکرات با سافت‌بانک هنوز نهایی نشده است و منابع به بلومبرگ گفتند که شرایط ممکن است تغییر کند یا این معامله انجام نشود. برای دریافت اخبار بیشتر در این زمینه می‌توانید به وبسایت ما به آدرس 'iwl.ir' مراجعه کنید.