گوگل به دلیل اقدامات انحصاری در سیستم پرداخت، ۱۲.۶ میلیون دلار جریمه در اندونزی شد

گوگل به دلیل اقدامات انحصاری در سیستم پرداخت، ۱۲.۶ میلیون دلار جریمه در اندونزی شد

دولت اندونزی ۲۰۲.۵ میلیارد روپیه (معادل ۱۲.۶ میلیون دلار) را در روز چهارشنبه به دلیل نقض قوانین ضد انحصار از گوگل جریمه کرد.

گوگل در اندونزی به دلیل رفتارهای انحصاری در سیستم پرداخت ۱۲.۶ میلیون دلار جریمه شد

Google hit with $12.6M fine in Indonesia for monopolistic practices in payment system

سازمان ضد انحصار اندونزی (KPPU) در روز چهارشنبه، گوگل را به مبلغ ۲۰۲.۵ میلیارد روپیه، معادل ۱۲.۶ میلیون دلار، به دلیل نقض قوانین ضد انحصار مرتبط با خدمات سیستم پرداخت در فروشگاه گوگل پلی جریمه کرد. این سازمان از گوگل خواسته است تا استفاده الزام‌آور از سیستم پرداخت گوگل پلی (Google Play Billing) را متوقف کند و همچنین اجازه دهد که همه توسعه‌دهندگان در برنامه «گزینش کاربر با پرداخت» (User Choice Billing) شرکت کنند. همچنین KPPU اعلام کرده که پس از نهایی شدن این تصمیم، باید حداقل ۵ درصد تخفیف در هزینه‌های خدمات برای یک سال به این توسعه‌دهندگان ارائه شود.
در سال ۲۰۲۲، این نهاد نظارتی تحقیقات خود را درباره‌ی تسلط بازار گوگل آغاز کرد و مشخص شد که این شرکت از توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های اندونزیایی خواسته است تا از سیستم پرداخت گوگل استفاده کنند که هزینه‌های آن تا ۳۰ درصد بالاتر از سایر سیستم‌ها بوده است. فروشگاه گوگل پلی تمامی پرداخت‌ها میان توسعه‌دهندگان و کاربران را از طریق سیستم GPB برای خریدهای درون‌برنامه‌ای مدیریت می‌کند و تمامی خریدهای محصولات و خدمات دیجیتال در این پلتفرم باید از طریق این سیستم انجام شود. همچنین، گوگل استفاده از گزینه‌های پرداخت دیگر را ممنوع کرده است.
KPPU اعلام کرده است که محدود کردن گزینه‌های پرداخت باعث کاهش تعداد کاربران اپلیکیشن، کاهش تراکنش‌ها و در نتیجه پایین آمدن درآمدها شده است. همچنین، این سازمان اشاره کرده که فروشگاه گوگل پلی تنها فروشگاه اپلیکیشن پیش‌نصب شده بر روی تمامی دستگاه‌های اندرویدی است و سهم بازار آن بیش از ۵۰ درصد است. در بازار جستجو، گوگل دارای سهم بازار ۹۵.۱۶ درصدی در اندونزی است و سایر موتورهای جستجو همچون بینگ، یاhoo، داک‌داک‌گو و یاندکس، باقی‌مانده سهم بازار را در اختیار دارند.
گوگل اعلام کرده که قصد دارد به تصمیم KPPU اعتراض کند. دنیل کوهن، سخنگوی گوگل، در بیانیه‌ای ایمیلی بیان کرد: «ما به شدت با تصمیم KPPU مخالف هستیم و به آن اعتراض خواهیم کرد. رویه‌های فعلی ما یک اکوسیستم اپلیکیشن سالم و رقابتی در اندونزی را حمایت می‌کند و شامل گزینه‌های مختلفی برای کاربران است.» او همچنین بر تعهد گوگل به رعایت قوانین اندونزی و همکاری با KPPU تأکید کرد.
صنعت فناوری به دقت به مجموعه‌ای از اختلافات قانونی مربوط به گوگل که به خاطر نقض قوانین رقابتی در کشورهای مختلفی از جمله اندونزی، هند، کره جنوبی، فرانسه، اتحادیه اروپا و آمریکا جریمه شده است، نگاه می‌کند. طبق گزارش‌ها، احتمال دارد نهاد ضد انحصار ژاپن نیز اعلام کند که گوگل قوانین ضد انحصار این کشور را نقض کرده و دستورات لازم را برای پایان دادن به رفتارهای انحصاری این شرکت صادر کند. برای به‌روزترین اخبار و تحولات در این زمینه، می‌توانید به سایت ما به آدرس iwl.ir مراجعه کنید.