آلفابت از دیپ‌سیک تجلیل می‌کند، اما هزینه‌های هوش مصنوعی‌اش را به شدت افزایش می‌دهد.

آلفابت از دیپ‌سیک تجلیل می‌کند، اما هزینه‌های هوش مصنوعی‌اش را به شدت افزایش می‌دهد.

بودجه‌های رو به رشد هوش مصنوعی هفته گذشته تحت تأثیر سقوط سهام انویدیا به خاطر شایعاتی بود که مدعی بودند مدل‌های ارزان‌تر هوش مصنوعی تقاضا برای چیپ‌های هوش مصنوعی و مراکز داده را کاهش می‌دهند.

«الفابت از DeepSeek تمجید می‌کند، اما هزینه‌های هوش مصنوعی‌اش را به شدت افزایش می‌دهد»

Alphabet praises DeepSeek, but it’s massively ramping up its AI spending

بودجه‌های رو به رشد در حوزه هوش مصنوعی هفته گذشته به خطر افتادند، چرا که سقوط سهام انویدیا به دلیل شایعاتی بود که حاکی از آن بود که مدل‌های ارزان‌تر یک شرکت چینی به نام DeepSeek ممکن است تقاضا برای چیپ‌های هوش مصنوعی و مراکز داده را کاهش دهد. مدیرعامل آلفابت، سندار پچای، به وضوح از عملکرد این شرکت چینی استقبال کرده و در آخرین تماس درآمدی آلفابت، کار آن‌ها را «عالی» توصیف کرد و افزود برخی از مدل‌های Gemini نیز به همین اندازه کارآمد هستند. اما درست مانند متا، آلفابت نیز در جنگ‌های هزینه‌ای هوش مصنوعی در بخش فناوری بزرگ، تسلیم نشده است.
در گزارش مالی اخیر آلفابت اعلام شد که این شرکت قصد دارد هزینه‌های سرمایه‌ای خود را به ۷۵ میلیارد دلار در سال جاری افزایش دهد که این نشان‌دهنده افزایش ۴۲ درصدی است و برای تسریع پیشرفت خود در حوزه هوش مصنوعی برنامه‌ریزی کرده است. آلفابت امیدوار است که ارزان‌تر شدن هوش مصنوعی به طور قابل توجهی تقاضا برای خدماتش را افزایش دهد و نه اینکه صرفاً قیمت آن را به حداقل برساند و مدل‌های تجاری‌اش را تهدید کند. این شرکت به مزایای ناشی از این افزایش استفاده اشاره کرده و بر اساس میلیاردها کاربر موجود خود، انتظار دارد از این روند بهره‌برداری کند.
پچای در تماس مالی گفت: «بخشی از دلیل هیجان ما به فرصت‌های هوش مصنوعی این است که می‌دانیم می‌توانیم موارد استفاده فوق‌العاده‌ای را توسعه دهیم، چون هزینه واقعی استفاده از آن هر روز کمتر می‌شود، که این امکان استفاده از موارد بیشتری را فراهم می‌آورد. این همان فضایی است که فرصت‌های بزرگی در آن وجود دارد و به همین دلیل شما ما را دیدید که در حال سرمایه‌گذاری برای رسیدن به این لحظه هستیم.»
مدیر عامل متا، مارک زاکربرگ نیز در تماس درآمدی هفته گذشته خود، اظهارات مشابهی را مطرح کرد و متعهد شد که در درازمدت «صدها میلیارد» دلار بر روی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کند، با وجود تمام جنجالی که حول DeepSeek وجود دارد. با این حال، اینکه آیا این همه به ثمر خواهد نشست هنوز مشخص نیست، اما تا کنون، غول‌های فناوری قادر به تأمین هزینه‌های هوش مصنوعی هستند و اینکه این روند چه زمانی (یا اگر) کند خواهد شد، مسئله‌ای نامشخص است. برای اطلاعات بیشتر در مورد تحولات هوش مصنوعی، به سایت ما در iwl.ir مراجعه کنید.